Obiskala nas je pisateljica Nataša Konc Lorenzutti

V četrtek, 18. 4. 2024, nas je na šoli, ob zaključku bralne značke, obiskala priljubljena slovenska pisateljica, pesnica in igralka Nataša Konc Lorenzutti.

Najprej se je predstavila učencem in učenkam od 1. do 5. razreda. V uvodu so jo učenci 1. in 2. razreda presenetili z uprizoritvijo basni iz njene knjige Krilate in kosmate basni. Pisateljica je bila nad igro navdušena.

Napočil je čas, da se nam predstavi tudi sama. Tronci so skozi rime zaživeli v obliki kamišibaja. Z zanimanjem smo opazovali pisateljičino spretnost pripovedovanja in igranja.

Na voljo smo imeli tudi čas za vprašanja. Iz teh smo lahko izvedeli, kje avtorica dobi navdih za knjige, nekaj stvari o njeni družini, kakšne knjige rada bere sama in še mnogo drugega.

Svojo prvo predstavitev je zaključila s še enim kamišibajem. V njem je predstavila poglavje iz knjige Enajstnik.

Po krajšem odmoru smo pisateljico spoznali še učenci od 6. do 9. razreda. Učenka 6. razreda je pisateljico za začetek pozdravila in povedala nekaj o njej. Dopolnila pa jo je pisateljica sama in v uvodu, poleg predstavitve, predstavila njen pogled na pomembnost branja.

Tudi višja stopnja je imela možnost zastavljanja vprašanj. Pisateljica je bila kos vsem izzivom – med drugimi tudi pevskemu.

Predstavila nam je še dve svoji pesmi in nam razdelila kazalke s svojim podpisom.

Srečanje s pisateljico je bila prijetna izkušnja. Všeč nam je, da vsako leto našo šolo obišče pisatelj, pesnik ali ilustrator, ki nas spodbudi k branju in opravljanju bralne značke.

Zapisale članice medijskega krožka:

Ajda Deželan, Blažka Jančar, Zala Klemenčič in Ida Stropnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost