Petošolci zmagali na tekmovanju Čisti in zdravi zobje ob zdravi prehrani

Petošolci se veliko smejimo, saj s ponosom pokažemo svoje zdrave zobe. Dokaz tega je tudi zmaga na tekmovanju Čisti in zdravi zobje ob zdravi prehrani. In ravno ta je bila povod, da smo se ob koncu meseca maja odpravili v Novo mesto.

Najprej smo obiskali Območno združenje Rdečega križa Novo mesto. Po prijaznem sprejemu smo si ogledali skladišče, v katerem poteka razdelitev hrane, oblačil in raznih ostalih potrebščin. Prijazna gostiteljica nam je razložila, kako poteka razdelitev, kdo je do nje upravičen in kako lahko pomagamo mi. V skladišču smo spoznali tudi prostovoljce in izvedeli, da hrano vozijo tudi na dom oskrbovancev, ki si je ne morejo priskrbeti sami.

Iz skladišča smo se preselili v učilnico, v kateri nas je čakalo prijetno presenečenje v obliki darilca. Prisluhnili smo razlagi o tem, na katerih področjih deluje Rdeči križ in spoznali zgodovino organizacije. Preizkusili smo se tudi v kvizu, na katerem so se izkazala dekleta. Obisk pa zaključili z izdelavo travnika prijateljstva, na katerega smo zapisali kako pomagamo sošolcem in kako pomagamo pri opravilih doma. Svoje vtise o obisku so nam posredovali tudi iz RK Novo mesto. Zapisali so takole: Brusničani so spoznavali Rdeči križ

Tu pa se naš obisk Novega mesta še ni zaključil. Sprehodili smo se do Športne dvorane Leona Štuklja, v kateri je potekala prireditev Čisti in zdravi zobje ob zdravi prehrani. Tam smo se zbrali zmagovalni razredi vseh novomeških šol. Ob zanimivi animaciji in različnih točkah, smo ponosno zakorakali tudi na oder, kjer so nam podelili nagrade za osvojeno 1. mesto. To smo osvojili že drugo leto zapored.

Nekoliko utrujeni, a zadovoljni in veseli, smo se z avtobusne postaje odpravili nazaj v šolo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost