Prireditev Pozdravljen, češnjev cvet navdušila vse generacije

Pred dobrim tednom je OŠ Brusnice objavila načrt:

»Ob prireditvi Pozdravljen, češnjev cvet pridite na šolski vrt.

Na programu bo nešteto otroških mojstrovin

in prisotnih mnogo nasmejanih družin.”

Ponedeljkova prireditev Pozdravljen, češnjev cvet je bila pravo praznovanje pomladi, ustvarjalnosti in dobre volje. Ob vstopu na pisano šolsko igrišče so obiskovalce pričakale informativne table in vsa potrebna navodila za spremljanje dogodka.

Ob 17. uri je prijazen glas preko mikrofona obiskovalce povabil h glavnemu odru. Med prireditvijo, ki sta jo suvereno povezovali Nur in Ana, so se zvrstile pevske, plesne in modne točke.

S soncem obsijani otroški glasovi učencev prve triade so najprej zapeli šolsko himno Češnjev cvet. Kmalu zatem so se na odru zavrtele mažoretne palice, ki so jih spretno vrtele članice Novomeških mažoretk. Zanimivi koreografiji sta obiskovalcem predstavili kar dve skupini.

Po glasnem aplavzu so na oder stopili otroci šolskega pevskega zbora. Z igrivo pesmico so navdušili obiskovalce in ogreli oder za pevski zbor vrtca. Tudi naši najmlajši so bili odlični.

Tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Sonček je obsijal šolsko igrišče in med občinstvo privabil samozavestne plesalke in plesalce. Videli smo lahko kar pet plesnih točk. S svojim nastopom so obiskovalce navdušili do te mere, da so se jim kar pridružili.

Med plesom pa se je oder prelevil še v modno pisto. Dekleta, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, so nam predstavile kreacije, ki so jih oblikovale iz plastičnih vrečk.

Voditeljici sta po zaključenem prvem delu prireditve obiskovalce povabili še k stojnicam. Družine so imele možnost obiska stojnic s hrano in pijačo. Svoje znanje prve pomoči so lahko nadgradili pri stojnici prve pomoči in spoznali delo in veščine gasilcev pri stojnici, kjer so nam svojo pomoč ponudili gasilci PGD Brusnice, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Tisti, ki imajo radi športne dejavnosti, so se lahko preizkusili v nogometu ali pa svoje spretnosti urili na poligonu. Najmlajši so ovire premagovali na čutni poti.

Otroci so imeli možnost poslikave obraza na delavnici poslikave, možnost plesnega ali pevskega nastopanja v delavnici karaok in možnost obiska mažoretk, ki so otrokom pokazale osnovne vaje.

Dolga kolona je čakala na zabavni stojnici plišastih igrač. Svoje vtise in počutje pa so lahko ovekovečili v foto kotičku.

Glede na razpoloženje med prisotnimi lahko trdimo, da je vsak našel kaj zase.

Prireditev je bila dan povezovanja, ustvarjalnosti in veselja. Učenci, učitelji in starši so dokazali, da lahko s skupnimi močmi ustvarijo nepozaben dogodek, ki bo vsem še dolgo ostal v lepem spominu.

Vsem sodelujočim pri pripravi prireditve in obiskovalcem, ki so prispevali finančna sredstva v šolski sklad, se iskreno zahvaljujemo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost