Tradicionalni slovenski zajtrk, 18. 11. 2023

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru že 13 let.

Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Učenci 6. razreda so pripravili razstavo različnih vrst kruha, žit in mok.

Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, ki je ena od vrst žita. V ta namen smo pripravili na razstavi tudi proseni kotiček.

Organizatorica šolske prehrane Darja Fink

Morda vam bo všeč tudi...

Orodna vrstica za dostopnost