Tradicionalni slovenski zajtrk
V petek, 16. 11. 2018, smo v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk obeležili dan slovenske hrane. Pospremili smo ga z različnimi spremljevalnimi dejavnostmi, ki so potekale pred in po zajtrku. Učenci smo se pogovarjali o pomenu čebel in čebelarstva na slovenskem. Pri kuharskem krožku so učenci pekli medenjake, pri likovni umetnosti pa ustvarjali na omenjeno temo. V letošnjem letu smo želeli posebej poudariti pomen kakovosti tal in njihovo vlogo pri predelovanju kakovostne hrane.
Obeležitev dneva slovenske hrane smo najprej začeli s krajšim druženjem v avli, kjer je ob zvokih klavirja in z ubranim prepevanjem zazvenela Slakova pesem Čebelar. Učenka 7. razreda nas je z nagovorom opozorila na pomen in vlogo tega dne. Obiskal pa nas je tudi čebelar, g. Vinko Rukše, ki nam je predstavil pomen čebel in čebelarstva na slovenskem. Pokazal nam je opremo čebelarja in nam opisal zanimivo poslanstvo. Na bogato obloženi mizi nas je čakal svež kruh, maslo in domač sladek med. Okušali smo tudi domače mleko in jabolka, za kar so poskrbeli okoliški pridelovalci hrane.
Po krepčilnem zajtrku smo se pogovarjali še o kulturi prehranjevanja ter odnosu do hrane.
Članek so zapisali člani novinarskega krožka